Algemeen nieuws

Donderdag stond de ochtend in het teken van ANWB Streetwise voor alle groepen. Per groep zijn de volgende onderdelen aan bod gekomen. Groep 1 en 2 leerden het herkennen van verkeersgeluiden en het oefenen met oversteken. Daarnaast leren de kinderen waarom het zo belangrijk is om een autostoeltje en de autogordel te gebruiken.
Voor groep 3 en 4 was de vraag: Wat kunnen kinderen zelf doen om hun veiligheid in het verkeer te vergroten? De nadruk wordt gelegd op de actieve verkeersveiligheid, veilig oversteken en de noodzaak van het gebruik van de autogordel. Het dragen van een fietshelm is een vast onderdeel, de leerlingen kunnen dit tijdens de verkeer les zelf ervaren.
Groep 5 en 6 leerden over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen namen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een elektrische ANWB-lesauto en mogen zelf remmen. De auto is elektrisch om de kinderen bewust te maken van het feit dat je in het huidige verkeer niet alleen af kunt gaan op je gehoor. Ook het belang van het gebruik van de veiligheidsgordel en een stoelverhoger wordt besproken.
De groepen 7 en 8 groepen leerden fiets-beheersing en gevaarherkenning d.m.v. een fiets parcours van belang omdat kinderen bijna naar het voortgezet onderwijs
gaan. Een leuke en leerzame ochtend!